0
Your Cart

Vi gör skillnad

Våren är snart här och med det kommer den mest populära årstiden för att bli blond. Därför har vi skapat en guide på hur du kan uppnå en fantastisk blond nyans utan att spendera en förmögenhet hos frisören. Vi svarar på frågor som varför håret blir gult med tiden och vad är skillnaden på en toning och blekning?

KAN JAG FÄRGA HÅRET BLONT?

Det finns olika alternativ till att ljusa upp håret, viktigt att tänka på är att färg inte kan ljusa upp färg. Därav kan du inte applicera en ljusare färg från True Colour på ett redan färgat hår, pigmenten i hårfärgen kommer adderas och ett mörkare resultat kan skapas beroende på utgångsläge. 

För att få en klar blond nyans måste du bleka håret. Om du bleker håret hemma kan det vara svårt att få en jämn färg. Därför rekommenderar vi att gå till en frisör. October Stockholm har salonger i Hudiksvall och Stockholm. 

LJUSA UPP UTVÄXT HEMMA

Har du en mörkare utväxt än längderna går det att applicera en färg från True Colour. Tidigare nämnde vi att färg inte kan ljusa upp färg men du har en ofärgad utväxt kan färg ljusa upp till 2 nyanser för att skapa en mjukare utväxt. Detta kan vara ett bra alternativ mellan dina frisörbesök för att minska dina kostnader. 

BLEK HÅRET HEMMA

Det är möjligt att bleka håret hemma, då rekommenderas det att vara försiktig med att inte applicera varken för lite eller för mycket produkt och en jämn mängd. Viktigt att tänka på är att efter en blekning är håret ofta gult eller oranget. Detta är för att blekningen endast ljusar upp håret och inte går in med några violetta eller askiga pigment. När du vill gå från mörkt till ett ljusare resultat kommer de underliggande pigmenten fram. Från brunt till rött, från rött till oranget och från oranget till gult. Det är viktigt att hålla koll på själva processen och se till att blekningen inte sitter för länge. 

Beroende på hur mycket blekningen tar och hur det ser ut när du sköljt ur så använder du en toning som neutraliserar de pigmenten. Till exempel om du har fått ett gult resultat av blekningen behöver du tillsätta violetta pigment för att neutralisera de gula. Det varierar alltid och  vi rekommenderar att kontakta vår kostnadsfria support så kan våra frisörer guida dig till rätt hårfärg +46 (0)10-350 0100. 

VARFÖR BLIR BLONT HÅR GULT?

Det är inte ovanligt att ny färgat blont hår har en fin isig nyans som med tiden blir mer gul. Det kan bero på att toningen som är i håret tvättas ur och då kommer de gula pigmenten som ligger under tillbaka. Om håret är poröst efter att ha blivit blekt över tid kan metaller i vatten enklare ta sig in i håret och lämna en gul nyans.  

UNDERHÅLL DIN NYANS HEMMA

Visste du att silverschampo i längden sliter på håret och får din blonda nyans att tappa lyster? Att en blond nyans med tiden går mer åt gul eller orange ton är inte ovanligt. Vi rekommenderar att underhålla en fin blond nyans hemma mellan dina frisörbesök med en toning från True Colour. Exempel på en toning för att minska gula pigment är att blanda LILAC och CLEAR lika delar med Activator Vol. 5. Vår toning ger maximalt med lyster, glans och är berikad med Ceramide A2, Macadamiaolja och Tranbär. 

FÄRGCIRKELN

Du bör alltid ha färgcirkeln som utgångspunkt när du ska färga håret. True Colour är en profesionell hårfärg som är anpassad för att användas hemma. Därför är alla färger skapade för att kunna blanda med varandra och skapa önskat resultat. Genom att ta motsatt färg i cirkeln får du ut vilken färg som neutraliserar vilken nyans. Är din färg för gul bör violetta pigment adderas eller för orange bör askiga (blå) pigment adderas i färgen. Det är viktigt att komma ihåg att addera en violett eller askig nyans kommer inte göra din hårfärg blå eller lila utan det används endast för att neutralisera pigmenten i håret. 

En toning från True Colour by October Stockholm som ger maximalt med glans och lyster. CLEAR är en färg som för sig själv inte skapar  resultat utan hjälper till att blanda ut en annan färg för att skapa en mindre pigmenterad toning för ett mjukare resultat.

LILAC hjälper till att minska gula pigment som du kan se i färgcirkeln, LILAC blandas då med lika delar CLEAR för att skapa en balanserad toning. Alla toningar från True Colour blandas med Activator Vol.5.