0
Your Cart

Extend your hair

Extend hair Hårförlängning

Har du kort hår och tycker att det är jobbigt att spara ut till önskad längd? Eller har du tunt hår och alltid önskat fylligt hår? Hårförlängning kan användas både för att skapa mer fyllighet i håret eller skapa en förlängning av ditt befintliga hår.

Kommer hårförlängningen att se naturlig ut?

Du som bestämt dig för att göra en hårförlängning vill självklart att dina extensions ska se naturliga ut som möjligt och smälta in i ditt befintliga hår. Vi använder oss av löshår från Beauty Works som endast består av Remy-hår av högsta kvalité. Remy-hår innebär att alla fjällskikt i din hårförlängning ligger i den riktning som hårstråna växer. Din hårförlängning beter sig därmed naturligt utan att trassla och behåller även sin glans. Remy-hår är dessutom enkla att både styla och tvätta och beter sig som ditt normala hår.

Beauty Works hårförlängningar är kända för deras färgmatchningsprocess och har ett brett utbud av hårfärger och färger med ombre.

Vilket fäste ska jag välja?

Vi erbjuder extensions med tejp- eller keratinfästen. Vilken metod du ska använda beror till stor del på vilken hårkvalitet du har.

Tejpmetoden ger dig en fin hårförlängning som känns och ser naturlig ut. Håret tejpas fast med tejpbitar som ser precis ut som din hårbotten. Tejpen är anpassad för just det här ändamålet och skadar varken din hårbotten eller ditt befintliga hår. En annan fördel med tejp är att tejpfästena är platta, vilket gör att de knappt syns eller känns. Den här metoden passar dig med tunt hår som vill göra en utfyllnad. Förlängningen behöver sättas om var femte till var sjätte vecka.  

Keratinfästen är kanske den mest använda typen av hårförlängning på den svenska marknaden idag. Keratinfästen sätts fast i ditt hår med hjälp av en värmetång. En stor fördel med den här typen av hårförlängning är att ditt hår känns väldigt luftigt. Keratinfästen passar alla hårtypen förutom afrikanskt, krulligt hår. Tänk på att vara försiktig med att använda värme (plattång/locktång) i närheten av fästena då keratinet kan smälta.

Hur tar jag hand om min hårförlängning?

Självklart vill du att din hårförlängning eller hårförtjockning ska hålla sig snygg så länge som möjligt. Det är väldigt viktigt att sköta om håret, bristande underhåll kan påverka kvalitén negativt på såväl dina extensions som på ditt vanliga hår. Fråga gärna din frisör vilka produkter som passar dig och ditt hår allra bäst. Tänk även på att:

–   Borsta håret försiktigt varje kväll innan du går och lägger dig, undvik att använda en kam då det kan skada fästena. Att sova med en fläta är det mest skonsamma för ditt hår, oavsett om du har extensions eller inte.

–   Gör gärna en inpackning en gång i veckan, och använd en bra hårolja!

–   Använd alltid värmeskydd i håret när du ska torka eller styla för att undvika skador på både ditt eget hår och löshåret.

–   Tvätta håret precis som vanligt, men var noggrann med att skölja ur de produkter som du tillsatt i håret när du duschar annars kan det fastna restprodukter i fästena som gör att de känns klibbiga.

–   När du har tvättat håret, tillsätt värmeskydd och andra eventuella produkter. Kom ihåg att aldrig låta ditt hår självtorka när du har extensions, använd alltid en hårfön för att få det helt torrt.

– Vi rekommenderar att inte använda silverschampo när du har hårförlängning då det kan skada fjällskiktet och därmed påverka livslängden på dina extensions.

Undvik klor och UV-strålar

Om du skulle uppleva att dina extensions har ändrat färg så kan det finnas flera orsaker. För att undvika att missfärgning uppstår så tänk på att: 

– klor kan skada dina extensions, göra det matt och missfärgat. Om du befinner dig i klorerat vatten så rekommenderar vi dig att undvika att doppa håret under vatten.

– uv-strålar kommer att missfärga dina extensions, om du befinner dig i solen så rekommenderar vi att skydda håret med en hatt eller keps.

– för mycket värme från värmeverktyg kan förändra färgpigmenten i håret. Tänk på att maxtemperaturen får vara 180 grader, högre grader kan missfärga håret. Det här är extra märkbart på blonda hår och skadan går inte att reparera.  

Hårförlängning före och efter
Hårförlängning före och efter.
Utfyllnad före och efter
Utfyllnad före och efter.

PRATA ELLER CHATTA MED EN HÅRFÄRGSEXPERT

Du kan alltid kontakta vår kundsupport för att chatta eller prata med en hårfärgskonsult om du är osäker på hur du ska använda våra produkter. Vi finns på Facebook, Instagram, hemsidan och på telefon (010-350 100). Vi har öppet mellan 09-20 på vardagar, vi lovar att svara inom 24 timmar på helger och röda dagar. Kontakta oss hellre en gång för mycket än en gång för lite gällande dina frågor om hårfärg och blekning.