0
Your Cart

LONG LASTING LOOK

Har du nyligen varit hos frisören och vill att din hårfärg ska hålla så länge som möjligt? Eller har du färgat håret hemma och råkat få en nyans som du inte trivs med? Då har vi några tips till dig.

Få färgen att hålla länge

För att din färg ska hålla sig fin så länge som möjligt så finns det vissa saker som du kan tänka på. Det här gäller oavsett om du färgat håret på salong eller hemma.

1. Tvätta håret så sällan som möjligt. Ja, vi vet. Det kan kännas jobbigt att vänta någon extra dag med att tvätta håret, men det är värt det. Desto oftare du tvättar håret, desto mer av färgen försvinner. Att tvätta håret sällan är en vanesak, vissa tycker att det räcker med en tvätt en gång per vecka medan andra vill tvätta varje dag. Tänk även på att tvätta håret i lite kallare vatten. Varmt vatten öppnar nämligen upp hårstråna och släpper ut onödigt mycket färg eftersom vattnet transporterar ut pigmenten ur håret tillsammans med schampot. 

2. Undvik sol, klor och saltvatten. Dessa tre komponenter är ingen hit för ett nyfärgat hår. Det kan blekas, bli torrt och hårfärgen kan förändras.

3. Investera i bra produkter. Vi rekommenderar att lägga en slant extra på ett bra schampo och balsam som passar just din hårkvalité (och är färgbevarande), på så sätt håller färgen längre. Gör gärna en hårinpackning en gång per vecka för att ge håret mer glans. En hårinpackning kan även förlänga känslan av nytvättat hår. Tänk även på att köpa en hårfärg med vårdande ämnen. Vår hårfärg True Colour är berikad med macadamiaolja, ceramida A2 och tranbär för att ge ditt hår glans och lyster.

Ge ditt hår rätt förutsättningar

Ibland kan man ha en vision om hur din nya hårfärg ska se ut, och ibland motsvarar inte resultatet dina förväntningar. Det här har att göra med vilka behandlingar du gjort tidigare och vilka pigment ditt hår har. Om du är missnöjd över resultatet och vill färga om håret så finns det vissa knep att ta till.

Först och främst behöver du återställa håret. Det innebär att du rensar håret från orenheter, metaller och kemikalier som fastnat i håret på grund av yttre påfrestningar från luft och vatten. Vår produkt Colour Reboot är en mild avfärgning som passar alla hårfärger och kan även ljusa upp färgat hår upp till två nyanser. Om du planerar att bleka håret är det här en perfekt produkt som bidrar till en mer skonsam uppljusningsprocess.

Undvik oönskade nyanser

För att undvika att din hårfärg slår över till en annan nyans så finns det även här vissa knep att ta till. Det är möjligt att blanda ut din hårfärg med en genomskinlig produkt för att på så sätt minska risken för att du uppnår fel nyans. 

Vår produkt Clear är en genomskinlig “färg”, när den blandas tillsammans med hårfärgen späder du ut pigmenten i den primära hårfärgen och minimerar därmed risken för att ditt hår slår över i en oönskad nyans. Om du funderar på att köpa vår hårfärg True Colour, lägg till en Clear i varukorgen, den är alltid bra att ha hemma. Hur stor andel Clear du ska använda beror på vilken nyans du vill uppnå. Om du är osäker så rekommenderar vi att du kontaktar vår Online Support för att få den bästa hjälpen.

PRATA ELLER CHATTA MED EN HÅRFÄRGSEXPERT

Du kan alltid kontakta vår kundsupport för att chatta eller prata med en hårfärgskonsult om du är osäker på hur du ska använda våra produkter. Vi finns på Facebook, Instagram, hemsidan och på telefon (010-350 100). Vi har öppet mellan 09-20 på vardagar, vi lovar att svara inom 24 timmar på helger och röda dagar. Kontakta oss hellre en gång för mycket än en gång för lite gällande dina frågor om hårfärg och blekning.