0,00 kr

DR Sannas Nya solskydds serie

mfvjokBQ.png

Sommaren närmar sigmed hastiga steg.

Solen är äntligen framme, och vi har längtat. Både kroppen och själen mår bra av att vara ute i solen, och även många hudbesvär förbättras. Men liksom allt annat bör man njuta av solen med en viss försiktighet, så man inte skadar sig på sikt. Det enklaste och bästa soltipset är egentligen det som kommer helt naturligt för dom som bor där solen skiner året runt.

Men vi ivriga Skandinaver glömmer ofta bort det viktigaste när sommaren är kort och semestern ännu kortare! En hel dag på stranden med vinterblek hud kan sluta med kraftig rodnad om man inte passar sig. Många tror att solkräm med hög faktor räcker, men glömmer bort att smörja tillräckligt mycket.

Ett bra sätt att få maximal nytta av solkrämen är att smörja sig hemma innan man åker till stranden, och upprepa smörjningen en gång till precis när man kommit dit. Och så igen om man varit i vattnet. Det är också en bra idé att ta med någon form av skugga till stranden, antingen ett parasol eller hatt och tunna kläder och hatt som man kan ta på mitt på dagen när solen är som starkast.

Som man rekommenderar i Australien: Slip on a t-shirt, slop on some sunscreen and slap on a hat! Studier visar att: Trots att vi vet om rekommendationen att vi ska söka skugga mitt på dagen, ligger vi som semestrar ute på stranden precis där solen är högst uppe på himlen och skiner kraftigast. Mitt råd är: Gå till stranden/poolen på morgonen, in i skuggan vid lunchdags och sedan ut igen på eftermiddagen. På det sättet minskar man kraftigt mängden UV-strålning huden utsätts för, och risken för både hudcancer och rynkor minskar! Ta med dig Slip –Slop –Slap i tankarna på solsemestern: Slip on a t-shirt, slop on some sunscreen and slap on a hat!

Önskar dig en strålande sommar och solsemester!

Tillbaka