0
Your Cart

PERFECT BLONDE HAIR

Många önskar att få till den där perfekta blonda hårfärgen men har inte alltid tid eller råd att gå till frisören så ofta som det krävs för att behålla den blonda nyansen. Vi vill göra det lättare för dig att uppnå salongsfärgat hår hemma. Därför har vi lanserat två helt nya produkter som hjälper dig med just det! I den här texten svarar vi på vanliga frågor kring våra produkter och ger dig goda råd om hur du lyckas med din blekning.

ÅTERSTÄLL HÅRET

Innan du bleker ditt hår hemma är det viktigt att du återställer håret. Att återställa håret innebär att du rensar håret från orenheter, metaller och kemikalier som fastnat i håret på grund av yttre påfrestningar från luft och vatten. Vår produkt Colour Reboot är en mild avfärgning som passar alla hårfärger och ljusar upp färgat hår upp till två nyanser. Om du planerar att bleka håret är det här en perfekt produkt som bidrar till en mer skonsam uppljusningsprocess.

HUR ANVÄNDS COLOUR REBOOT?

Colour Reboot kommer i pulverform och blandas med 180 ml vatten. Gör blandningen i plastskål och applicera blandningen i håret och låt verka i upp till 45 minuter med plasthätta och värme av en hårfön. Den här produkten är en bra grund för dig som vill ljusa upp håret och samtidigt behålla hårets kvalité inför blekning.

Om du är en trogen användare av silverprodukter så bör du även då göra en rensning med Colour Reboot innan en toning, blekning eller färgning görs. Anledningen är att det kan finnas pigment kvar i håret som kan aktiveras av väteperoxiden. Det här kan ge ett mörkare eller grått resultat. Det här gäller inte bara våra hårfärger, utan samtliga hårfärger på marknaden.

BLEKA HÅRET HEMMA

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska gå till väga för att bleka håret hemma. En viktig regel är att färg aldrig kan ljusa upp färg, eftersom pigmenten i hårfärgen adderas och kan orsaka en mörkare nyans. För att få en blond nyans behöver du bleka håret. En blekning plockar ut egna pigment eller kemiskt infärgade pigment, kom ihåg att det krävs mer än en behandling för att gå från ett mörkblont till blont resultat.

Vår produkt True Blond Plex är ett professionellt blonderingspulver som blandas med våra Activator 5 vol eller 20 vol, för möjlig uppljusning av naturligt hår upp till nio steg. Blekningen innehåller Plex som hjälper till att skydda håret under behandlingen. Produkten innehåller blå pigment vilket reducerar gula toner som uppkommit från tidigare blekningsprocesser. Kom ihåg att blekning är en uppljusning av håret och innehåller inga pigment, därför bör du komplettera med en toning för att uppnå önskad nyans/ton. Är du osäker kring vilken toning du bör välja så finns vår kundsupport tillgänglig för att hjälpa dig.

HUR ANVÄNDS TRUE BLOND PLEX?

Innan du påbörjar en blekning bör du göra en rensning med vår produkt Colour Reboot för att rengöra håret från orenheter, metaller och kemikalier för att uppnå bästa resultat med din blekning. True Blond Plex kommer i pulverform och blandas med Activator 5 vol eller 20 vol. Det är lättare och skonsammare att uppnå en fin blond färg genom att använda en lägre väteperoxid och låta den verka under längre tid.

Blandningen ska verka i max 20-40 minuter efter applicering, håll koll var femte till tionde minut för att veta exakt när du ska tvätta ut blekningen. Vi rekommenderar inte mer än två appliceringar vid samma tillfälle då håret behöver vila mellan behandlingarna för att inte ta skada. Om blekningen verkar längre än 45 minuter vid ett och samma tillfälle bryter den sig in i hårets mitt och kan förstöra håret. Använd produkten med försiktighet. Använd ingen extra värme, såsom hårfön eller liknande. Om du tillsätter värme eller för hög väteperoxid kan blekningen orsaka stora slitningar på håret.

Läs noggrant igenom informationen på förpackningen eller på vår produktsida innan du påbörjar din blekning, då den kan orsaka skador på din hud och ditt hår om den används på fel sätt.

PRATA ELLER CHATTA MED EN HÅRFÄRGSEXPERT

Du kan alltid kontakta vår kundsupport för att chatta eller prata med en hårfärgskonsult om du är osäker på hur du ska använda våra produkter. Vi finns på Facebook, Instagram, hemsidan och på telefon (010-350 100). Vi har öppet mellan 09-20 på vardagar, vi lovar att svara inom 24 timmar på helger och röda dagar. Kontakta oss hellre en gång för mycket än en gång för lite gällande dina frågor om hårfärg och blekning.