0
Your Cart

PROTECT YOUR HAIR

BLEKA HÅRET NATURLIGT MED CITRON?

Citron i solen är inte ett lika bra hemmaknep som det kan låta. Att bleka håret hemma med citronsaft för att sedan vara i solen är inte en bra idé. Det klassas som ett naturligt sätt att bleka håret, men bara för att det är naturligt betyder det inte det är skonsamt. Skadorna de lämnar på håret resulterar ofta en dyrare historia när du väl kommer till frisören för en behandling. 

  • Håret blir tunnare! Citronens låga pH värde (2), ger ett tunnare och mindre fylligt hår då de drar ihop hårstrået och lämnar håret platt. 
  • Din färg påverkas! När håret färgas öppnas hårstrået upp för att pigmenten ska kunna få fäste i fjällskiktet och sedan förslutas igen. Citronens låga pH värde gör att hårstrået försluts och har svårare att öppnas upp när du väl ska färga det. Därför är det viktigt att göra en ordentlig rensning av håret hos din frisör innan färg appliceras. 
  • Det torkar ut håret, solen sliter på håret även utan citron, adderas citron blir håret ännu känsligare mot strålarna detta är anledningen till att det bleks naturligt. Färgen påverkas och viktiga oljor minskar från håret och ger ett resultat som kan likna svinto. 

ÄR SOL OCH BAD SKADLIGT FÖR HÅRET?

Ja visst är det härligt när man äntligen kan sola och bada i Sverige! Viktigt att tänka på är att försöka skydda håret mot både solen och vatten. UV strålar, saltvatten och klor bryter ner håret och minskar hårets naturliga fuktnivå och lämnar dig med ett torrt och sprött hår. En oönskad grön nyans i ditt blonda hår kan uppkomma efter mycket bad i pool. Poolvattnet lämnar beläggningar, kalk och mineraler i håret som måste rensas hos din frisör innan ny behandling påbörjas.

HUR BEHÅLLER JAG EN KALL TON PÅ SOMMAREN?

En blond nyans kan ha både en guldig eller vit ton. Många vill bibehålla sin kalla/askiga ton de har efter sitt frisörbesök.

Mycket bad och solens strålar ger tyvärr ofta en motsatt effekt och tar gärna fram de guldiga/gula nyanserna igen. Detta kan man åtgärda på olika sätt som t ex silverschampo eller toning. Vilket är mest effektivt och skonsamt för håret? Vi ska hjälpa till att reda ut för och nackdelar mellan de 2 olika behandlingarna.

VAD ÄR SILVERSCHAMPO?

Har du upplevt att silverschampo fungerar susen några gånger för att sedan ge en motsatt effekt med gula, blå eller violetta inslag? Ett schampo är skapat för att öppna fjällskikten på hårstrået för att göra rent. I och med det så tvättar du ut de pigment du tidigare har i ditt hår, det är då vanligt att de gula pigmenten som ligger under kommer fram. Ett silverschampo är också extremt uttorkande för ditt hår. Är håret är torrt och poröst, vilket det lätt blir av silverschampo drar de åt sig de blå lila pigmentet till hårstrået, och lämnar grå/blå skiftningar. 

VAD ÄR EN TONING?

En toning eller nyansering används för att ändra tonen på ditt blonda hår, kanske är de varmare/gulare än du önskar ? Då kan en kall toning/nyansering användas för att neutralisera håret och ge det en kallare nyans. Vår toning True Colour öppnar fjällskiktet på hårstrået likt ett schampo men vårdar samtidigt med Ceramide A2 och macadamiaolja för fukt, lyster och glans. En toning har en hållbarhet på 4-6 veckor på ett friskt hår. På ett blekt, skadat hår är hållbarheten kortare av naturliga skäl och behandlingen kan komma att behöva göras om innan 4 veckor.