0
Your Cart

Utbildning

OCTOBER HAIR EDUCATION

October Hair Education är en intensiv och inspirerande frisörutbildning där du under 1,5 år lär dig yrket från grunden samt avancerad modern teknik med fokus på hårkvalitets lära, dagens trender, färgkreativitet och klippteknik.

Studierna bedrivs på heltid och utbildningen – som sker i våra lokaler/salonger – gör dig redo för yrkeslivet direkt efter examen kanske på någon av våra egna salonger som ligger i Stockholm och Hudiksvall eller varför inte i en franchise av October Stockholm där vi stöttar och hjälper er till er företagsdröm.

Inom vår verksamhet bedrivs även produktutveckling inom hårvård, make-up och hårfärg och vårt koncept – ”Be Different! Do Good!” – har fokus på ekonomisk- och ekologisk hållbarhet och minimalt miljöavtryck i allt det vi använder i våra salonger och säljer till våra kunder. Som utbildad elev hos oss erbjuds du vart 3:e år en kostnadsfri heldagsuppdatering av nyheter och arbete i säkerhet, kemi och miljö samt hållbarhet – som du direkt kan använda i ditt dagliga arbete med dina kunder.

Denna utbildning är CSN berättigad Via CUL Hudiksvall

EXAMEN

Avslutad utbildning samt avlagt delprov och gesällprov leder till gesällbrev, frisörlicens och titeln behörig frisör.

ANTAGNINGEN

Du som har godkända betyg från Svenska1 eller Svenska som andra språk1 på gymnasial nivå och har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Meriterande är att du har en utbildning eller har arbetat inom ett kreativt yrke- eller serviceyrke. Är du kreativ har känsla för färg och form är lyhörd och tycker om att arbeta med människor. En god fysik krävs då du står mycket i arbetet.

UTBILDNINGSFORM

Du kommer få vara med om intressanta upplevelser, sätta dig in i trendkollektioner och efter 1,5 år studier har du lärt dig grunderna i frisöryrket samt de senaste trenderna inom hår, design, färg och mode. Du lär dig också om ekonomi och eget företagande.  

I utbildningen gör du ett deltidsprov innan du går vidare 2000 h ca 1 år på heltid som lärling/ trainee på en av våra salonger eller på någon av de salonger vi samarbetar med runt om i landet eller till någon på din ort, därefter kan du avlägga gesällprov om du har godkända kärnämnen från tidigare gymnasiala studier (matte, svenska och samhällskunskap).

Om det saknas fortsätter du som lärling /trainee i ytterligare 500 timmar.

October Hair Education arrangerar ditt delprov men när det gäller gesällen får du själv kontakta utbildningsnämnden. Provet sker genom Frisörföretagarna och Handels Fackförbund, de kommer att ges tillfälle på olika platser i landet.

KOSTNAD OCH FINANSIERING

145 000 kr inkl. moms

Utbildningsplats: Stockholm & Hudiksvall

Möjlighet till delbetalning genom Wasa Kredit Denna utbildning är CSN Berättigad via CUL Vuxenutbildning Hudiksvall