0
Your Cart

SALON HAIR AT HOME

Kan man färga håret hemma?

Brukar du färga håret hemma, men upplever att du inte får till samma resultat som när du går till frisören? Du är inte ensam. Vi på October Stockholm tycker att alla ska ha möjlighet att få till samma nyfärgade känsla i håret utan att behöva gå till frisören varje gång. Vi har därför skapat en hårfärg som inte bara används i frisörsalongen – utan som du även kan köpa med dig hem. Upptäck vår professionella och veganska hårfärg True Colour. Psst, om du inte vet vilken hårfärg du ska välja eller hur den ska blandas? Kontakta vår kundsupport på hemsidan, Instagram, Facebook eller över telefon så hjälper dem dig med alla dina hårfärgsfrågor.

Vad är True Colour?

True Colour är en professionell, 100 % vegansk* och permanent hårfärg som ger ett långvarigt resultat, effektivt täcker gråa hårstrån upp till 100 procent och ger otroligt mycket glans. True Colour kommer i 74 olika nyanser, vilket gör det möjligt att skapa nästan vilken hårfärg som helst. Tack vare alla färger kan du själv skapa egna recept genom att enkelt blanda olika nyanser.

Hårfärgen är berikad med Ceramide A2, Macadamiaolja och tranbär som tillsammans återfuktar håret, ger det en vacker glans och reducerar frissighet.

Ceramide A2 hjälper till att återfukta håret samtidigt som den bevarar färgens nyans och glans samt stärker håret. 
Macadamiaolja är en återuppbyggande olja som återfuktar håret och ger håret näring på djupet. Den hjälper även till att motverkar frissighet och gör håret smidigt och glansigt. 
Tranbär är rika på antioxidanter och skyddar ditt hår mot fria radikaler som kan orsaka skador.

*Våra hårfärger är 100% veganska, vilket innebär att de inte innehåller animaliska ingredienser, animaliska biprodukter eller andra animaliska ingredienser, inklusive bivax och honung.

Så får du till salongsfärgat hår hemma

Oavsett om du aldrig tidigare har färgat håret hemma eller är en van hemmafärgare så kommer du snart att bli ett proffs på hårfärg. Under Get the look hittar du instruktioner om hur du går tillväga för att färga ditt hår efter önskat resultat.

Där beskriver vi vilken hårfärg du ska använda, hur mycket färg som behövs, hur du applicerar hårfärgen och hur länge den ska sitta kvar i håret. Där kan du även klicka hem produkterna som du behöver för att lyckas med din färgning. Kom ihåg att vissa resultat kräver en extra hand, medan andra är enkla att få till helt själv. Du hittar svårighetsgrad under vardera färg.

Färgning före och efter – lätt nivå

Färgning före och efter – avancerad nivå

För att få till den här looken krävs förkunskap och vana av att färga håret. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en vän. Här kan du läsa instruktionerna och köpa produkterna.

För att lyckas med den här looken börjar du med att göra en rensning av håret med Colour Reboot alternativt detox schampo. Blanda sedan 7 och 7.12 med lika delar Activator 5 Vol och 20 vol och applicera i botten. Efter det plockar du ut smala slingor runt om i håret och applicera 5.1 med Activator 5 Vol, lägg plastfolie runt varje färgad slinga så de inte blandas ihop med övrigt hår. Plocka sedan ut en bredare slinga framtill och bredare slingor över håret där blekning appliceras (vid ljust hår kan de lindas i plastfolie och inte blekas). Applicera samma färg som botten (7 och 7.12) på längderna som inte har plastfolie. Låt sitta i 20 minuter sedan tvätta ur. Lägg på en nyansering av White, clear och Activator 5 vol i hel håret. Låt sitta i 2o minuter innan du tvättar ur håret igen.

Kolla in våra andra looks med tillhörande instruktioner här!

Var kan jag köpa True Colour?

Du kan köpa vår hårfärg på våra salonger i Hudiksvall och Solna. Inom kort kommer vi även öppna upp två Colour Shops – en i Mall of Scandinavia i Solna och en i Gävle. Har du inte möjlighet att besöka någon av våra salonger så finns även färgen att köpa på vår hemsida och hos nedan utvalda Ica-handlare (fler tillkommer inom kort):

– Ica Maxi Haninge (Stockholm)
– Ica Maxi Hudiksvall
– Ica Maxi Sundsvall
– Ica Maxi Alingsås
– Ica City Knalleland (Borås)
– Ica Maxi Bergvik (Karlstad)
– Ica Kvantum Hammarö
– Ica Kvantum Mariestad
– Ica Maxi Haparanda

Prata eller chatta med en hårfärgsexpert

Om du tycker att det känns svårt eller krångligt att veta vilken hårfärg du ska köpa, hur du blandar den rätt eller något helt annat så är du välkommen att kontakta vår support. Vi finns på Instagram, Facebook, hemsidan och på telefon (010-350 100). Vi har öppet mellan 09-20 på vardagar vi lovar att svara inom 24 timmar under helger och röda dagar.

För att skapa den här looken krävs ingen förkunskap, den är enkel att skapa hemma helt på egen hand. Här kan du läsa instruktionerna och köpa produkterna. 

Börja med att blanda 100 g 1 Black med 150 g Activator 5 vol (1 del färg till 1:5 del Activator) i en plastskål. Blöt och handdukstorka håret. Applicera blandningen i hela håret. Låt sedan sitta i 20 minuter innan du tvättar håret.